Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Circulair Inspiratie-evenement voor de Dordtse Maakindustrie

Op 28 juni a.s. organiseren wij een evenement voor de Dordtse Maakindustrie. Laat je inspireren, deel ervaringen en kennis, en ontdek welke kansen er zijn voor jouw bedrijf. Circulair gaat over slimmer gebruik vangrondstoffen en materialen, en meer hergebruik. Zeker bij de huidige grondstoffenprijzen leidt dat tot betere verdienmodellen.

We hebben een gevarieerd en interactief programma samengesteld. Een mix van kennis van experts én praktijkverhalen van Dordtse ondernemers die al circulaire stappen zet- ten. Beide onderdelen geveninformatie én inspiratie hoe je als ondernemer (meer) met circulaire economie aan de slag kan!

PROGRAMMA:
13.30 uur        Inloop
14.00 uur        Startprogramma

• Dagvoorzitter Lerry Overgaauw zal je door de middag leiden en aftrappen met de Dordtse wethouder(s) circulair/economie
• Hoofdspreker Marcel den Hollander neemt je mee in de wondere wereld van circulaire economie en slaat de brug naar de praktijk
• Circulaire pitches van Dordtse ondernemers

• Workshopronde 1
• Workshopronde 2
• Interactieve terugblik/wrap-up op de workshops en de hoofdspreker, met stellingen en vragen vanuit het publiek

17:00 uur           Afronding van het formele programma
Tot 18.00 uur    Borrel

Hoofdspreker:
Marcel den Hollander is een gedreven spreker op het themacirculaire economie. Actief als lector Circular Design & Manufacturing bijde Hogeschool Rotterdam en werkzaam als ontwerper, onderzoeker en adviseur op het gebied van circulaire producten en businessmodellen. Hij is co-auteur van het boek ‘Products That Last’ dat momenteel gebruikt wordt op verschillende ontwerpopleidingen in de wereld.

Workshop 1:
Er gebeurt natuurlijk al van alles op het gebied van circulair, ook in Dordrecht. Maar hoe werkt dat dan? En wat kan je leren van de lessen die de ondernemers zelf hebben geleerd. Enkele Dordtse ondernemers nemen je in deze workshop mee in hun eigen ervaringen. Hierbij is volop ruimte voorvragen en discussie (bijv. hoe je dit zou kunnen toepassen in je eigenorganisatie).

Workshop 2:
De circulaire economie biedt kansen voor bedrijven. Met deze CIRCO Demo-work- shop maak je in korte tijd kennis met de kracht van de CIRCO-methodiek. Je door- loopt enkele eenvoudige stappen en leert een circulair product en businessmodel maken: een laagdrempelige manier om kennis te maken met CIRCO en te ontdek- ken wat het jou kan bieden.

DIT EVENEMENT WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Gemeente Dordrecht
en
Rabobank

EN ONDERSTEUND DOOR:

Cirkellab
Blue City
CIRCO Hub Zuid-Holland
Werkgevers Drechtsteden
DOV

Meld je vandaag nog aan! 

Begin
28 juni 2022 om 14:00
Einde
18:00
Kosten
Geen
Locatie
Duurzaamheidsfabriek
Organisator
Cirkellab, gemeente Dordrecht en Rabobank
Thema
circulaire economie
Sprekers
Marcel den Hollander
Onze Business Partners