Winkelcentrum Crabbehof investeert met succes in veiligheid

14 april 2005
Nieuws DOV
De samenwerkende winkeliers in het winkelcentrum Crabbehof hebben in de afgelopen drie jaar met succes veel energie en geld geïnvesteerd in veiligheid. Dit in het belang van het publiek en het winkelpersoneel. Reden voor het bestuur van deze winkeliersvereniging om bij de afronding van dit project even met voldoening achterom te kijken en tegelijkertijd de klokken gelijk te zetten om ook in de komende jaren op dit punt alert te blijven.

Voorzitter Jan H. Kooreman sprak met waardering over de voortreffelijke samenwerking bij de opzet van de beveiligingsplannen tussen de gemeente, de vastgoedmaatschappij en de ondernemers. Samen hebben ze in de afgelopen jaren zo’n slordige 350.000 euro in de beveiliging gestoken, zoals een onderling alarmsysteem, ramkraakpalen, extra verlichting, surveillances, etc.
Wethouder Ferdinand van den Oever (Economische zaken) sprak vervolgens zijn grote waardering uit voor de winkeliers in Crabbehof. “Recente gegevens tonen aan dat veel ondernemers uit het Midden en Kleinbedrijf zich regelmatig onveilig voelen,” aldus de wethouder. Reden voor hem om de hoop uit te spreken dat ook andere winkelcentra in Dordrecht het voorbeeld van Crabbehof zouden volgen.
Peter Brandenburg, die een aantal jaren geleden als voorzitter van de stuurgroep Strategisch Economisch Plan voor de Drechtsteden, het initiatief nam om de Stichting Samen Veilig Ondernemen in leven te roepen, zwaaide het bestuur van de winkeliersvereniging Crabbehof lof toe voor het enthousiasme dat hij vanaf het eerste moment bij hen aantrof. “Wat mij direct opviel was de grote betrokkenheid van alle partijen. Nu eens geen vluchtgedrag, maar de wil om écht door samenwerking iets te bereiken. Dat vind ik vandaag nog steeds een felicitatie waard,” aldus Brandenburg.
Onze Business Partners