Hermes Security (Informatie Beveiliging) lanceert de Argus Security Protector

14 maart 2005
Nieuws van leden

Hermes Security (Informatie Beveiliging) lanceert de Argus Security Protector

Hermes Security richt zich op het beveiligen van informatie, ongeacht de plaats waar deze is opgeslagen. Niet alleen op computersystemen. Onze methode omvat alle gebieden van slot op de deur tot en met Europees recht.

Eerst worden de gegevensstromen geanalyseerd. Daarna wordt, in samenspraak met het verantwoordelijk management, de financiële waarde van de gegevens vastgesteld. Hieruit worden de werkelijke bedrijfsrisico’s gerelateerd aan de vastgestelde waarde aan het licht gebracht in:

• de organisatie
• de IT infrastructuur
• gebouwen
• betrokken personen en organisaties, zowel intern als extern

Het resultaat van het onderzoek bevat aanbevelingen voor alle aspecten van de bedrijfsvoering waar informatie beveiliging van toepassing is.


Open achterdeur

De meeste bedrijven hebben, naar beste weten, allerhande maatregelen getroffen om ongewenste situaties te voorkomen. Er zijn goede sloten op de deuren gezet, alarminstallaties aangelegd, geheimhoudingsverklaringen ondertekend, camera’s ingezet. Echter de digitale achterdeur naar het internet staat veelal nog wijd open. Velen denken de achterdeur goed dichtgetimmerd te hebben door middel van o.a. een Virusprotectie en een Firewall. In praktijk blijkt dat helaas niet toereikend te zijn!

Gaten in de beveiliging.

Kwaadwillenden blijken keer op keer binnen te kunnen komen door gaten in de beveiliging. Het ontbreekt het systeembeheer vaak aan de juiste gereedschappen, tijd en expertise om de beveiliging optimaal in stand te houden.

Argus Security Protection

Hermes Security maakt voor het ontdekken van kwetsbaarheden in de ICT infrastructuur gebruik van de Argus SP. Dit apparaat speurt doorlopend naar (nieuwe) kwetsbaarheden in de beveiliging en rapporteert aan het systeembeheer hoe deze gaten gedicht moeten worden. Dit apparaat wordt aangesloten binnen het bedrijfsnetwerk en actualiseert zichzelf doorlopend. Net zoals dat gaat met virusprotectie programmatuur.
Onze Business Partners