Aantal geregistreerde .nl-domeinnamen flink toegenomen

18 maart 2005
Nieuws van leden

Aantal geregistreerde .nl-domeinnamen flink toegenomen

Het aantal geregistreerde .nl-domeinnamen is in 2004 met meer dan 30% toegenomen van ca. 1 miljoen naar ca. 1,3 miljoen Nederlandse domeinnamen. Dit is een grotere stijging dan in de voorgaande jaren: in 2002 was de stijging 17,4% en in 2003 25,1%.

Het belang van het bezitten van een passende en herkenbare domeinnaam wordt steeds meer ingezien.
Iedere domeinnaam is uniek en wordt slechts één keer uitgegeven. Eens weg, blijft vaak weg. Juist daarom is het zo belangrijk om een bedrijfsnaam zo snel mogelijk vast te leggen als domeinnaam. Men heeft dan een internetadres waarin de bedrijfsnaam terugkomt. Met als voordeel dat (potentiële) klanten en andere relaties het bedrijf gemakkelijk kunnen vinden op het internet.

Startende ondernemingen wordt tegenwoordig aangeraden om bij de keuze van de bedrijfsnaam éérst te controleren of de daarbij gewenste domeinnaam nog vrij is. Is dit niet het geval, dan kan een andere naam worden gekozen waarvan de domeinnaam wel vrij is.

Op de website van AVANT kan gemakkelijk worden gecontroleerd welke namen nog vrij zijn ter registratie. Om direct bij de database te komen kunt u ook surfen naar www.naam.nl.
AVANT is rechtstreeks aangesloten bij diverse beheerders van Europese top level domeinen en kan snel uw domeinnaam voor u vastleggen.


Onze Business Partners