voorwoord magazine

23 november 2022
Nieuws DOV

120 jaar ‘meer voor elkaar’

Op 16 juli 1902 werd de Dordrechtsche Winkeliersvereeniging opgericht, via tussenstappen voortgezet op 1 oktober 1972 door de Dordrechtse Ondernemersvereniging - D.O.V. Gestart door betrokken ondernemers, die overtuigd waren dat je, als je gezamenlijk optrekt, sterker staat, dat je dan ‘meer voor elkaar’ krijgt! Het is bijna niet voor te stellen, dat die vereniging 120 jaar later nog steeds bestaat. Ik kan niet zeggen; ‘bruist als nooit tevoren’, want de geschiedenis van de DOV is simpelweg niet goed in beeld. We hebben gezocht in de archieven van het Regionaal Archief Dordrecht en zijn erachter gekomen dat veel verloren is gegaan bij een brand.

Vandaag bruist het bij de DOV, dat kunnen we wel met zekerheid zeggen. En ondanks de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de watersnoodramp, en recenter corona en nog elf andere crises, die ons vandaag bezighouden, staat de DOV nog steeds overeind! Een prestatie.

Zeker geen prestatie van mij, wel van het huidige bestuur. Een bestuur dat – in vergelijking met de voorzitter – minder zichtbaar is en daardoor minder waardering krijgt. Daarom noem ik ze hier met trots. Gökhan, advocaat (Sarier Advocaten) en als vicevoorzitter verantwoordelijk voor arbeidsmarkt, onderwijs en sport. Saskia, notaris (De Ruiter Mos Netwerk Notarissen) en secretaris. Mohamed, partner/directeur Business Relations (Ten Raede Groep) en penningmeester. Joep, dga (Kroonint) en verantwoordelijk voor bedrijventerreinen. Edward, ondernemer (Geus | design & concepts) en verantwoordelijk voor communicatie en marketing. Jurian, CEO (Asmodee The Netherlands) en verantwoordelijk voor retail en vastgoed. En last but not least: Wieske, formeel geen lid van het bestuur, maar zeker onderdeel van het DOV-team. Zij is ondernemer (Welbedacht HR) en verantwoordelijk voor het secretariaat en evenementen. Al deze mensen besteden energie en tijd, vooral achter de schermen, aan de DOV, omdat ze dat leuk vinden én omdat ze ‘meer voor elkaar’ willen krijgen voor de leden. Daar word ik heel blij van en dat houdt mij ook weer gemotiveerd om door te gaan…om de DOV nog beter te maken!

Dit magazine is bijzonder. Ik durf te beweren het mooiste magazine ooit. Met maar liefst 68 pagina’s, mogelijk gemaakt door onze 7 businesspartners, coördinator Diana Langerak en mediapartner ZPRESS. Maar natuurlijk ook door onze trouwe achterban, onze DOV-leden. Waarvan ik hoop dat ze ons blijven steunen en dat ze onze ambassadeur blijven (of worden ;-)), zodat we nog meer toegevoegde waarde gaan bieden en nog eens 120 jaar relevant blijven. Want als wij er ‘meer voor elkaar’ zijn, dan krijgen wij ook ‘meer voor elkaar’!

Jeroen Put
Voorzitter DOV

Onze Business Partners