Dordrecht krijgt 1,5 miljoen voor herontwikkeling van het Statenplein

22 maart 2023
Nieuws van leden

De gemeente Dordrecht krijgt geld van het Rijk om het Statenplein en de straten eromheen een metamorfose te geven. In totaal wordt er een subsidie van 1,5 miljoen euro uitgekeerd om dit deel van de binnenstad aantrekkelijker te maken.

Het Statenplein wordt vooral op de vrijdag en zaterdag bezocht vanwege de markt. Maar ook op de andere dagen moet dit deel van de binnenstad aantrekkelijk zijn. De gemeente wil met verschillende vastgoedondernemers aan de slag om van het plein een mooie plek te maken. Voor Dordtenaren zelf, maar ook voor toeristen. Zo moeten de vele stenen plaatsmaken voor meer groen.

Flinke opknapbeurt

Wat de precieze plannen zijn, is op dit moment niet duidelijk. Er zijn namelijk nog geen tekeningen gemaakt. Wel wordt er verwacht dat de opknapbeurt tussen de 55 en 60 miljoen euro gaat kosten. Dat betekend dat de gemeente ook een flinke pot met geld moet reserveren. Dordrecht kwam in aanmerking voor de subsidie van het Rijk, omdat vastgoedondernemers ook bijdragen aan het opknappen van de binnenstad.

Subsidie van het Rijk

Dordrecht is niet de enige stad die subsidie kreeg, er zijn nog acht andere gemeenten. Samen delen ze 18 miljoen euro voor de aanpak van winkelgebieden. Meer lezen? Bekijk danĀ dit uitgebreide verhaal van AD De Dordtenaar.

Onze Business Partners