Oud gedienden vertellen: Herman Kersbergen

17 mei 2021
Nieuws DOV
Herman Kersbergen, 25 jaar lang de gedreven communicatieadviseur voor de DOV

Recent heeft Jeroen Put, namens de DOV, afscheid genomen van Herman Kersbergen, v.w.b. zijn rol als communicatieadviseur voor de DOV. Herman is inmiddels 85 jaar en was 26 januari jl. 25 (!) jaar op het gebied van communicatie actief bij de DOV. Zo heeft hij dagelijks jarenlang met zijn professionele neus voor ondernemersnieuws de kranten uitgepluisd. En daar vervolgens mooie berichten van gemaakt, die vervolgens op de website zijn geplaatst. Ook heeft Herman een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het graag geziene DOV-magazine.

Herman is gestart bij de DOV in de tijd dat Gerard Hovius nog voorzitter was. Hij was toen nog volop actief als redacteur van de Dordtenaar, in de tijd dat de schrijfmachine het belangrijkste gereedschap was. Maar toen was een goed netwerk ook al waardevol en dat is het vandaag nog steeds. En een goed netwerk had (en heeft) Herman zeker!

Herman en Jeroen (“jij bent inmiddels mijn 5e voorzitter!”) blikken terug op die 25 jaar en er komen diverse anekdotes voorbij, waarvan een aantal bijna te pittig zijn om te publiceren ;-). Mooie verhalen volgen over de Lockheed affaire, oud voorzitters van DOV maar ook oud-wethouders en burgemeesters van gemeente Dordrecht, de fusie van Dordtse ziekenhuizen, de ondernemers in de binnenstad, de wijkwinkelcentra, etc.. Herman’s ogen gaan glimmen als deze verhalen op tafel komen. Herman is altijd een man geweest die stelling durft te nemen, maar wel één met respect voor de partijen, waarbij hoor en wederhoor werd gehanteerd. Herman heeft altijd graag op de achtergrond geacteerd en kijkt ook met veel plezier terug op die 25 DOV-jaren.

Het prettige gesprek met Herman en zijn vrouw Iet wordt afgesloten met een aantal tips; zoals: “Je gaat, na Corona, toch nog wel een ledenwerfcampagne houden?” en “Je moet je bij de media regelmatig kenbaar blijven maken! Ze moeten jullie wel tegen blijven komen.”

Net als Herman ondersteunt DOV ook het belang van ‘Koop Lokaal’. En dat kost ook nu weer geen enkele moeite. Met een mooie bos bloemen van Drechtbloemen, een pakket met heerlijke witte wijn van Boonstoppel wijnen en lekkers bij de koffie van Bakker Korteweg wordt afscheid genomen van Herman, met grote dank en met veel respect vanuit het bestuur! Tot slot wordt afgesproken dat de DOV en Herman gewoon contact blijven houden. En voor zover dat nodig is, wordt hij bij deze uitgenodigd om zijn (ongevraagde) advies en tips op communicatiegebied vooral te blijven geven.Onze Business Partners