AVANT ontwikkelt website kinderafdeling Albert Schweitzer

25 april 2005
Nieuws van leden

AVANT ontwikkelt website kinderafdeling Albert Schweitzer

Op woensdag 27 april vindt de officiële opening van de speciale kinderwebsite van het Albert Schweitzer Ziekenhuis plaats. De site is in opdracht van het ziekenhuis ontwikkeld door DOV lid Avant Internet. "Voor kinderen is een opname in het ziekenhuis vaak een ingrijpende ervaring en met een speciale website voor de kinderafdeling hopen de verpleegkundigen de kinderen vooraf beter te kunnen voorlichten en alvast bekend te maken met de afdeling", aldus Xandra Hovius van Avant Internet.

De tevens door Avant bedachte en ontwikkelde mascottes Albert en Hélène (genoemd naar Albert Schweitzer en zijn vrouw) nemen de kinderen op de site mee voor een virtuele rondleiding over afdeling T1, de kinderafdeling van locatie Dordwijk. Hier kunnen kinderen onder andere foto’s bekijken van de afdeling, spelletjes spelen en meer lezen over de opname.

Albert en Hélène zijn broer en zus en zijn getekend in de populaire tekenstijl Anime. Deze stijl is speciaal door Avant gekozen omdat het kinderen in alle leeftijden aanspreekt. De stijl wordt ook gebruikt in bij kinderen bekende tekenfilms als Pokémon en Dragonball Z.

De website is voor het verpleegkundig personeel van de afdeling heel makkelijk zelf te onderhouden doordat Avant hiervoor een gebruiksvriendelijk onderhoudsysteem heeft ontwikkeld. De verpleegkundigen van de afdeling hoeven niet te beschikken over enige kennis van het maken van internet sites en kunnen tóch de eigen website gemakkelijk up to date houden.

Financiële ondersteuning voor de website kwam van de Kiwanis Dordrecht. Deze bood het Albert Schweitzer in 2004 na een speciaal daarvoor georganiseerde golfdag een cheque ten behoeve van de ontwikkeling van de website. Eerder al bood de Kiwanis Dordrecht de kinderafdeling de zogenoemde Kiwanispoppen aan, waarop artsen kunnen tekenen om aan kinderen duidelijk te kunnen maken wat er tijdens de behandeling met hem of haar gaat gebeuren.

Avant zelf heeft ook een grote investering gedaan in de website. Xandra Hovius: "Het werken met verschillende technieken is een leuke uitdaging en wij zagen deze opdracht als een uitgelezen kans om te laten zien wat wij nog méér in huis hebben".

De ceremonie rond de opening van de site begint woensdag om 15.00 uur in de ouderkamer van kinderafdeling T1 op locatie Dordwijk van het ziekenhuis. Na de officiële opening kunt u de website bekijken op http://kinderafdeling.asz.nl.
Onze Business Partners