DOV bestuur deelt zorg van KvK over de slechte bereikbaarheid industrieterreinen

14 maart 2005
Nieuws DOV
De Kamer van Koophandel Rotterdam maakt zich zorgen over het wegtrekken van bedrijven vanwege de slechte bereikbaarheid. Een visie die gedeeld wordt door het bestuur van de DOV als het gaat om de verre van ideale bereikbaar van een aantal industrieterreinen op het Eiland van Dordrecht. Uit het rapport ‘Ondernemers aan het woord’, gemaakt in opdracht van de KvK, beoordeelt 27 procent van de ondernemers en directies de bereikbaarheid van hun onderneming als matig of slecht. Deze gebrekkige bereikbaarheid remt de economische groei en kan zelfs leiden tot het wegtrekken van bedrijven’, aldus de KvK. Aan het onderzoek werd door 5000 ondernemers medewerking verleend.
De ondernemers vallen over het feit dat ze hun klanten veelal geen goede parkeerplaatsen aan kunnen bieden, de smalle wegen en het ontbreken van goede laad/los zones.
In de afgelopen jaren heeft het dagelijks bestuur van de DOV met grote regelmaat bij de gemeente aangedrongen op betere ontsluiting via de weg van de industrieterreinen. Met name waar het gaat om Amstelwijck West en de Kilterreinen. Inmiddels poogt wethouder Ferdinand van den Oever (economische zaken) zowel het ministerie van Economische Zaken als Rijkswaterstaat te bewegen tot een slagvaardiger beleid. Dat dit nodig is erkent ook staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken.
Onze Business Partners