Cursisten Kanters BHV redden leven dmv A.E.D

09 mei 2005
Nieuws van leden

Cursisten Kanters BHV redden leven dmv A.E.D

Twee bedrijfshulpverleners hebben een slachtoffer gered! Een hartstilstand werd geconstateerd. Door reanimatie met gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) toe te passen, is het slachtoffer gered.

De bedrijfshulpverleners zijn door Kanters BHV opgeleid. Het slachtoffer was een vrachtwagenchauffeur. De man werd onwel bij het afleveren van producten. Een andere vrachtwagenchauffeur zag het gebeuren en meldde het ongeval via de intercom. Door de snelle melding en de snelle adequate hulpverlening is het slachtoffer gered.

De Automatisch Externe Defibrillator wordt vaak geplaatst in bedrijven en plaatsen waar veel publiek samenkomt. in combinatie met reanimatie kan dit aparaat gebruikt worden bij constatering van een hartstilstand. Uit ervaring kan men zeggen dat het apparaat een enorme steun bij de reanimatie is. Het constateert de hartwerking en geeft indien nodig een stroomschok om het hart weer op gang te brengen. Slachtoffers hebben een grotere overlevingskans indien er bij de reanimatie een AED gebruikt wordt.

De bediener dient wel een opleiding gevolgd te hebben.
Kanters BHV heeft geregeld trainingen in Reanimatie met gebruik van de AED.

Herinnering: Speciale aanbieding cursus Bedrijfshulpverlener voor DOV leden.
Onze speciale aanbieidng voor een BHV-cursus voor DOV leden (nieuwsbrief maart 2005 blijft nog van kracht). Met deze investering kan veel leed voorkomen worden. Denk als werkgever / ondernemer ook aan uw aansprakelijkheid.
Onze Business Partners