Jeroen Put nieuwe voorzitter DOV

11 september 2020
Columns
Tijdens een zonovergoten bijeenkomst op 10 september in de Kloostertuin maakte vice-voorzitter Gökhan Sarier bekend wie de nieuwe voorzitter van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging is geworden: Jeroen Put. De 52-jarige ondernemer wil zich de komende tijd gaan inzetten om de DOV van nog meer toegevoegde waarde te laten zijn voor de leden. ,,Profiteren we wel voldoende van elkaar?” zo vroeg hij zich hardop af. ,,Daar gaan we als bestuur over nadenken en willen jullie daarbij betrekken.”

De leden van de DOV kwamen bij elkaar voor de jaarlijkse barbecue. Vanwege de coronamaatregelen was een wat andere setting gekozen. Het eerste deel van de bijeenkomst vond plaats in de Kloostertuin en werd verzorgd door Geert ter Steeg van The Movies.



Duurzaamheid en milieu

De presentatie van de nieuwe voorzitter was het eindresultaat van een zomer vol sessies van het bestuur waarbij de toekomst van de DOV centraal stond. Jeroen Put toonde zich bereid de voorzittersrol op zich te nemen en daarbij ook de portefeuilles duurzaamheid en milieu op zich te nemen. Een ander resultaat is, dat het bestuur de ledenvergadering binnenkort zal voorstellen een zevende bestuurslid te benoemen voor de portefeuilles retail en vastgoed. De naam werd ook bekend gemaakt: Jurian Duijzer.

Na de introductie van de nieuwe voorzitter sprak burgemeester Wouter Kolff de aanwezige leden toen. Hij memoreerde de moeilijke periode als gevolg van de Coronacrisis. ,,Die crisis heeft ons leven sinds maart in de greep en stelt ons zowel privé als zakelijk voor grote uitdagingen”, aldus Kolff. ,,Als gemeente en ondernemers moeten we elkaar blijven vasthouden in de spannende periode die nog zal volgen. We weten nog niet hoe het afloopt, maar we slaan er ons zeker doorheen.”
Koninklijke onderscheiding
Felicitaties waren er voor de nieuwe voorzitter en complimenten voor de afgetreden bestuursleden Rob Kooijman en Anneke Maagdenberg. De laatste werd verrast met een Koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Wouter Kolff reikte haar via haar man Nico de versierselen uit die behoren bij Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij roemde haar voor haar jarenlange inzet voor de DOV. Anneke was zeventien jaar bestuurslid, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Ze is ook zeer betrokken bij de stedenband met Dordrecht in Zuid-Afrika en de Dordtse voedselbank. ,,Je hebt je met hart en ziel in gezet voor de DOV”, aldus de burgemeester. ,,De rol van belangenbehartiger is jou ook op het lijf geschreven. Je hebt oog voor mensen en een groot verbindend vermogen, en je bent kordaat en doortastend.”

Anneke Maagdenberg nam de onderscheiding ontroerd in ontvangst. ,,Ik voel me ongelooflijk vereerd.” Ze dankte nogmaals het DOV-bestuur voor de fantastische samenwerking.


Loterij voor drie goede doelen
Tot slot van de bijeenkomst in de Kloostertuin was er een optreden van Bailey de Regt, een jonge ondernemer uit Papendrecht die dit jaar winnaar werd van Zomerondernemer 2020. Bailey heeft zich gespecialiseerd in trucjes met een voetbal. Hij vertelde over zijn passie en gaf een korte demonstratie. Op deze website kunt u meer van hem zien.
Hierna vertrokken de leden naar restaurant Het Magazijn aan de Voorstraat voor de barbecue. In de prachtige stadstuin werden aan de tafels heerlijke gerechten geserveerd. Het was vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan om rond te lopen en zelf gerechten te pakken. Dat maakte het netwerkgehalte helaas wat minder.

Ook dit jaar was er weer de traditionele loterij, met deze keer drie goede doelen. De opbrengst van 3.000 euro wordt verdeeld over Dordrecht in Zuid Afrika, het Babyhuis en Quiet Drechtsteden.

Voor foto's. Klik hier.

Onze Business Partners