Van de voorzitter - mei 2021

01 mei 2021
Columns
2020 een bizar jaar? Dat was de kop van mijn eerste voorwoord, in het najaars-magazine van DOV, inmiddels alweer een paar maanden geleden! Nou dat vraagteken kan er inmiddels wel af. En we zijn in 2021 nog steeds bezig met het inmiddels vermoeiende -maar nog aanwezige- ‘C-woord’. Het verschil is wel, dat er voor mijn gevoel nu meer licht zichtbaar is aan het eind van de tunnel. Dat duurt wellicht nog een paar maanden, maar ik hoop dat we rond de zomer weer kunnen normaliseren. Daardoor kunnen we ook weer ‘normaal gaan ondernemen’, wat dat ook mag zijn. Ik hoorde pas dat er meer dan gemiddeld bedrijven zijn gestopt (met overigens minder faillissementen, mede door de overheidssteun, maar hoe tijdelijk is dat?) en dat er per saldo meer bedrijven zijn bijgekomen. Kortom, er is nog veel optimisme bij nieuwe ondernemers! Dat geeft hoop voor de toekomst.
Wel gek, ik heb het handen schudden (en het incidentele knuffelen, waar gewenst/gepast) nooit echt het belangrijkste gevonden van netwerken, maar ik ben het toch wel gaan missen het afgelopen jaar. Worden jullie soms ook zo lamlendig van Teams, ZOOM etc.? pfff
Laten we nog even volhouden en het komt weer terug.

Het lijkt aan de ‘buitenkant’ misschien niet zo, maar we zijn aan de ‘binnenkant’ bij DOV toch druk geweest. We hebben nagedacht en gewerkt aan onze communicatie, waardoor we nu o.a. bijna de nieuwe website kunnen lanceren. Verder is er, vanuit onze rol als ‘belangenbehartiger’, regelmatig gesproken en meegedacht met de gemeente Dordrecht. Dat gaat overigens soms scherp, vaak prettig, maar altijd constructief. Inmiddels is het zover dat een lokaal ‘herstelfonds’ en een ‘voucherregeling’ vanuit de gemeente wordt gelanceerd.
Verder zijn we -als onderdeel van de Federatie (van samenwerkende ondernemersverenigingen in de Drechtsteden)- actief om de regio goed op de kaart te houden/te zetten, vooral richting Drechtsteden, provincie en Rijksoverheid. En verder houden we de ontwikkelingen goed in de gaten. Zo zien wij bijvoorbeeld dat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (‘ondernemen met impact’) belangrijker wordt. Daarom sparren wij met Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht en één van hun ambassadeurs Amega (businesspartner DOV), om dit belangrijke thema meer aandacht te geven bij gemeente Dordrecht én bij de Dordtse bedrijven. Persoonlijk ben ik overtuigd dat dit ‘win-win’ kan opleveren. Over businesspartners gesproken; met hen gaan we ook verder in gesprek, om hen te bedanken voor hun toegevoegde waarde voor DOV en haar achterban, maar óók om te zien hoe we nog intensiever kunnen samenwerken. Ook daarom is het goed nieuws dat zij hun commitment willen bevestigen. 

Kortom, ook in deze tijd gebeurt er van alles, al is het niet altijd zichtbaar. We zijn er lekker druk mee, maar dat doen we -als bestuur- met veel plezier en energie. Wij blijven jullie ondersteunen. Blijven jullie ons steunen?”

Onze Business Partners