van de voorzitter

24 december 2021
Nieuws DOV

Bijna klaar en wat een jaar!

We zitten in de laatste weken van 2021. En ‘Prikspijt’ is net ‘woord van het jaar’ geworden…En komend jaar wordt ‘Boosteren’ of ‘harde lockdown’ misschien wel het woord van 2022?

Wat het ook gaat worden; 2021 was een bijzonder jaar en 2022 vast ook weer!

De ‘laatste loodjes wegen het zwaarst’ geldt voor veel van ons; of dat nou is omdat je niet open mag om je december-omzet te genereren (omdat je toevallig een ‘niet-essentiële’ winkel bent of horeca, of welke getroffen sector dan ook) of omdat je je omzet niet kunt realiseren, omdat er geen personeel te vinden is. De verschillen in 2021 waren groot, soms erg groot. En we worden sowieso op de proef gesteld, als ondernemer, op het bedrijf, maar regelmatig ook thuis, als het bijvoorbeeld gaat over de gezondheid van onszelf of van mensen in onze omgeving.

Met deze laatste nieuwsbrief van 2021 sluit ook de DOV weer een roerig jaar af. Het is altijd al zo, dat het bestuur achter de schermen hard werkt om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te creëren voor de DOV-leden, maar in 2021 was in dit verhouding meer dan ooit, zeker vergeleken met wat er voor de schermen gebeurde! Want dat was helaas minder dan gepland.

De nieuwsbrief blikt terug, zoals het hoort in december. En gelukkig, als je het zo op een rijtje zet; besef je dat er toch nog véél moois is gebeurd. En dan te bedenken dat er nog behoorlijk wat onder de radar is gebleven, zoals het strijden voor meer lokale inkoop, zowel door de lokale overheid als ‘bij elkaar’ (google maar eens op ‘WeDo’). En ook het attenderen van de overheid, zowel lokaal, regionaal als landelijk op de belangen (of moet ik zeggen: ‘het belang’) van het MKB. Dit gebeurde onder andere via De Federatie (waar de DOV actief lid van is) die via een intensief lidmaatschap bij ‘ONL’ (zie www.onl.nl), zich sterk maakt voor de belangen van het MKB ‘in Den Haag’. Maar ook door te luisteren naar individuele ondernemers in Dordrecht (en dat gaan we in2022 meer doen!) wat er bij hen speelt en hoe wij vanuit de DOV hun belangen nog beter kunnen behartigen.

Namens Team DOV (met stevige ‘knaldrang’*) wens ik jullie veel creativiteit en vooral ook optimisme toe voor 2022. En ik hoop dat jullie de berichten hieronder met een glimlach lezen, want we zijn er best trots op, in deze omstandigheden! We zien elkaar snel weer (en hopelijk live!) …

*Dit ‘Vlaamse woord van 2021’ spreekt ons bij DOV eigenlijk nog meer aan!

Onze Business Partners