voorwoord magazine

05 juni 2022
Nieuws DOV

‘Van lockdown naar open-up!’

Onze ondernemersbijeenkomst, samen met de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht, red.), had als titel ‘Van lockdown naar open-up!’ Een titel die de huidige fase goed markeert. Als je de heerlijk volle terrassen op het Scheffersplein ziet, voelt het soms alsof corona achter de rug is. Tegelijkertijd tobben sommigen nog dagelijks met gezondheidsklachten en zijn er ondernemers die de afgelopen periode financieel én mentaal zijn ingeteerd en dus ondersteuning nodig hebben om weer te herstellen. Die ondersteuning bieden wij ook graag.

In mijn laatste bericht sprak ik over “de woorden van 2021”. Het DOV-bestuur voelde toen al meer bij het Belgische woord ‘knaldrang’. En we gaan knallen! Binnenkort, 25 mei, hebben we een interessante avond, samen met onze businesspartner Rabobank: Zaken doen in de nieuwe economie. Wees erbij en praat mee over hoe we in Dordrecht die ondernemerskansen kunnen benutten.

Het laatste magazine is véél te lang geleden. We zijn blij dat het nu weer gelukt is, met de hulp van de adverteerders en met meer inhoudelijke pagina’s. Want er is veel te melden. We kijken terug op mooie evenementen, zoals de gezellige spelletjesavond en de recente federatiebijeenkomst. Met 260 (!) ondernemers is stilgestaan bij het nieuwe merk Smart Delta Drechtsteden en het thema ondernemend gastheerschap. We hebben ook aandacht voor een actueel thema: ondernemen met impact en kijken naar de relatie tussen sport en ondernemen. Burgemeester Wouter Kolff spreekt zich uit in een column. En wethouder Rik van der Linden vertelt over een belangrijke ontwikkeling in de stad, de Spoorzone. En waar ik ook blij van word: er is veel aandacht voor nieuwe leden.

Ook businesspartners komen aan bod. Deze partners dragen financieel bij. Dat geeft continuïteit aan onze club, maar houdt tegelijkertijd de contributie laag. Maar het is meer. Zij sparren met het DOV-bestuur hoe we samen slimmer kunnen ondernemen (check ook wedo.nl). En hoe wij onze relatie met de gemeente Dordrecht beter kunnen benutten. Wederzijds is dat. Zo spreken wij met Dordt Onderneemt om het partnerschap langdurig te verlengen en uit te breiden. Met daarin ook gezamenlijke doelstellingen, zoals Dordrecht naar de top van mkb-vriendelijke grote gemeenten van Nederland. Heel blij zijn we ook met DPG Media, die recent een nieuwe businesspartnerovereenkomst hebben ondertekend. Kortom, de zeven businesspartners zijn zeer waardevol voor de DOV!

We kijken ook vooruit naar ons aanstaande jubileum; op 16 juli 2022 bestaat de DOV 120 jaar. Na de zomervakantie, in september, gaan we 120 jaar terugkijken, maar vooral ook een groot feest vieren!

Genoeg gepraat; tijd om door te bladeren. Veel leesplezier! En houd ons scherp. Met opbouwende kritiek, tips voor onderwerpen en/of sprekers tijdens de bijeenkomsten en verbindende activiteiten. Help ons ook om te groeien; in kwaliteit, in toegevoegde waarde en in leden. Dus, neem eens iemand mee, wees ambassadeur. Dan worden we samen sterker!

 

Jeroen Put

Voorzitter DOV

Onze Business Partners