voorwoord magazine

16 december 2023
Nieuws DOV

We zijn trots, en steeds trotser, op het DOV-magazine, dat weer ‘op de mat’ ligt. En hopelijk bij jullie op schoot om zelf te lezen. Of op de leestafel, in de wachtkamer of spreekkamer, zodat anderen ook mee kunnen lezen. Het thema van dit magazine is Toekomstbestendig ondernemen.

Super actueel. Onder andere omdat de overheid meer stuurt op strengere regelgeving om het milieu te sparen. Maar ook belangrijk, juist voor ondernemers, om te zorgen dat je klaarstaat voor de toekomst en aantrekkelijk bent en blijft voor je klanten én je medewerkers. Want in een krappe arbeidsmarkt willen (toekomstige) medewerkers graag bij een bedrijf werken dat toekomstgericht is. En goed nadenkt over, en handelt naar, de (positieve) impact die je hebt. Een thema waar ik mij privé en ook zakelijk prima in kan vinden. Daarbij is het ook een breed thema, waarmee je alle kanten op kunt. Het was dus makkelijk om mooie verhalen te verzamelen. Artikelen voor, over en ook door Dordtse bedrijven, onze eigen leden en businesspartners.

Zo is er een mooi artikel over Avant, dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, over de vraag: hoe blijf je relevant in een veranderende wereld? Een column van WelbedachtHR over HR in relatie tot toekomstbestendig ondernemen. Natuurlijk een pakkende bijdrage van onze eigen burgemeester en ook weer een andere traditie: De mens achter. Met deze keer iemand die we regelmatig tegenkomen in Dordrecht en ook bij de DOV; Maarten Burggraaf. En wat dachten jullie van ons dubbelinterview? Deze keer met twee bedrijven die heel verschillend zijn, maar in de praktijk allerlei haakjes met elkaar hebben: Ten Raede Groep en YasBouw.

Verder fotoverslagen van onze activiteiten van het afgelopen halfjaar – met onder andere onze stadswandeltocht, de BBQ bij Buddingh en recent ons ‘bedrijfsbezoek’ bij Yuverta. En, ook altijd een leuk onderdeel, de kennismaking met nieuwe leden. Gelukkig hebben we ook in dit magazine weer meerdere pagina’s nodig gehad om deze een mooi plekje te geven.

Tot slot een tegeltje: Ben je tevreden over de DOV? Wees ambassadeur – vraag eens een introducé(e) mee, of spreek enthousiast over de club. Ben je niet tevreden, of denk je dat het beter kan? Vertel het ons! Zodat wij de mogelijkheid krijgen om te verbeteren. Suggesties zijn altijd welkom. Kijk maar op pagina 58 bij wie je allemaal terechtkunt. En ja, bij de businesspartners, die daaronder met hun logo’s vermeld staan, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Veel leesplezier toegewenst!

Jeroen Put

Onze Business Partners