KPN en gemeente Dordrecht innoveren op bedrijventerreinen

17 juni 2005
Nieuws DOV
De gemeente Dordrecht en KPN hebben een overeenkomst getekend voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West. Dit betekent voor ondernemers op de bedrijventerreinen dat zij een snelle breedbandverbinding tot hun beschikking krijgen. Dordrecht denkt met deze innovatieve stap de aantrekkingskracht van de bedrijventerreinen verder te vergroten. KPN investeert in de aanleg van het glasvezelnetwerk en zal diensten aanbieden aan de ondernememingen op het bedrijventerrein.

Met de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen wordt in een belangrijke behoefte voorzien. Steeds meer ondernemers gebruiken de elektronische snelweg op diensten te leveren of af te nemen. Wethouder Economische Zaken Ferdinand van den Oever: "Het efficiënt en innovatief inzetten van ICT bepaalt in hoge mate of een ondernemer zich kan meten met zijn concurrenten. ICT is vandaag de dag van vitaal belang voor veel bedrijven en in de toekomst zal dat alleen maar belangrijker worden. Daardoor ontstaat een steeds grotere behoeften aan goede verbindingen en innovatieve digitale diensten. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij KPN bereid gevonden hebben te investeren in deze strategische ontwikkeling. Het maakt onze bedrijventerreinen aantrekkelijker en biedt de ondernemers de kans om ICT op een nog slimmere manier in te zetten in de bedrijfsvoering."

John van Vianen, Directeur Business Unit Connectivity, KPN: "We zijn erg blij dat we in dit i! nitiatief kunnen samenwerken met d e gemeente Dordrecht omdat we van mening zijn dat KPN innovatieve diensten kan leveren die ondernemers in staat stellen hun klanten beter te bedienen. Onze Fiber-to-the-Office (FTTO) diensten, zoals bijvoorbeeld op maat gesneden internet access, beveiligingsdiensten en voice-over-IP, die we over dit nieuwe glasvezelnetwerk kunnen aanbieden zijn supersnel, veilig, betrouwbaar en uiteraard toekomstvast!"

Aanbieding
Via het snelle glasvezelnetwerk kunnen ondernemers gebruik maken van nieuwe breedbanddiensten. KPN zal de bedrijven op Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West binnenkort benaderen met een aanbieding om breedbanddiensten af te nemen over het glasvezelnetwerk. Het soort diensten dat KPN gaat aanbieden hangt onder andere af van de wensen die de ondernemers hebben.

Opknapbeurt
De bedrijventerreinen Dordtse Kil 1 en 2 en Amstelwijck-West krijgen dit jaar een opknapbeurt. Veel straten op de terreinen worden opnieuw bestraat. Dit maakt het voor KPN aantrekkeli jk om direct mee te liften op de werkzaamheden, omdat dit aanzienlijk scheelt in de kosten voor de graafwerkzaamheden. Dordrecht hoopt met andere bedrijventerreinen in de toekomst dezelfde strategie te kunnen volgen.

ICT en de Stad
De plannen voor 'verglazing' van de bedrijventerreinen vloeien voort uit het programma ICT en de Stad. Met dit programma onderzoekt Dordrecht hoe ICT als beleidsinstrument moet worden ingezet in relatie tot de ontwikkeling van de stad.

Onze Business Partners